Met spoed een koerier nodig? 013 - 533 49 33 (24/7)

Voorbeelden van transporten

Het feit dat De Kok Xpress rechtstreekse en exclusieve transporten verzorgt, heeft ertoe geleid dat wij vaste klanten hebben in zeer uitlopende en bijzondere branches. Juist voor uitzonderlijk vervoer, waarbij extra voorzichtigheid gewenst is, moet u bij DKX zijn.

Delicate aandrijfassen

Van kleine aandrijfassen tot aandrijfassen van duizenden kilo’s. Deze aandrijfassen worden bijvoorbeeld gebruikt om bruggen te openen en te sluiten. U begrijpt dat wanneer een brug kapot is, er snel gehandeld moet worden. Vaak is de as zelfs nog warm als deze de auto ingaat. DKX verpakt deze assen speciaal in kisten en zet ze met behulp van de juiste techniek vast in de auto zodat u verzekerd bent van een veilige levering.

Koerier Luxemburg

Vervoer van tegoedbonnen of waardebonnen

Voor het vervoeren van tegoedbonnen of waardebonnen van grote bedragen wilt u natuurlijk verzekerd zijn van een veilige en betrouwbare levering. De gewone post of TNT is dan waarschijnlijk niet de beste optie. Een bedrijf dat bijvoorbeeld aan 100 medewerkers elk een bon van  € 100,- wil geven, betaalt bij DKX € 50,- voor een betrouwbare levering.

Kostbare/breekbare kunstmaterialen

Kostbare en/of breekbare kunstmaterialen vereisen natuurlijk een uiterst voorzichtige leveringsmethode. Traditionele vervoerders kunnen daar meestal geen rekening mee houden.

DKX neemt daarom dekens en bindmateriaal mee en zorgt ervoor dat de materialen stevig en veilig worden vastgezet in de auto. Een medewerker van de opdrachtgever kan bovendien meerijden om alles in de gaten houden. Samen met de chauffeur en eventuele bijrijder worden de objecten vervolgens geplaatst in de expositieruimte.

Ter controle worden er ook altijd foto’s gemaakt voordat de chauffeur vertrekt.

Matrijzen en stempels of delen hiervan

Hierbij gaat het om zeer speciale producten die vaak tonnen waard zijn. Speciaal vervoer is hierbij dus noodzakelijk.

Wanneer het gaat om onderdelen moeten deze in reeds bestaande matrijzen/stempels geplaatst worden, wat meestal grote haast heeft. Bovendien zijn deze onderdelen zeer kostbaar omdat het gaat om zeer exclusieve productieprocessen.

Benieuwd wat we voor u kunnen betekenen?

Privacygevoelige materialen

Het vervoeren van privacygevoelige informatie, zoals bloed, urine, dvd’s of uitslagen van ziekenhuizen, laboratoria, behandelcentra en andere instellingen,  is een uiterst gevoelig proces. Met deze materialen moet vanwege de privacy zeer voorzichtig worden omgegaan. Hiervoor bent u bij DKX aan het juiste adres.

Documenten van notarissen, accountants en makelaars

Vaak moet er op het afleveradres een stempel worden gezet en moet het document meteen terug. Onze chauffeurs regelen dit graag voor u. Het is ook geen probleem als onze chauffeurs hier bijvoorbeeld een uur op moeten wachten. Het document raakt op deze manier nooit zoek en de snelheid van terugkomst is optimaal.

Medische apparatuur

Het komt weleens voor dat een belangrijke machine in een kliniek kapot gaat en dat er zo snel mogelijk een leenmachine moet komen. Wij halen deze dan op bij de opdrachtgever en plaatsen deze op de juiste plaats in de kliniek, eventueel met hulp van een monteur van de kliniek of van de opdrachtgever. We sluiten de leenmachine aan en nemen de kapotte machine mee terug. Deze leveren we daarna zo snel mogelijk af bij de opdrachtgever. Het gerepareerde apparaat of het nieuwe apparaat brengen we een paar dagen later weer van de opdrachtgever naar de kliniek en het leenapparaat gaat daarna weer terug naar de opdrachtgever.

Rollen tapijt

Hierbij gaat het veelal om spoedorders. Er is bijvoorbeeld een verkeerde kleur geleverd of de tapijtlegger heeft zich versneden. Wanneer bijvoorbeeld een bedrijfspand op tijd moet worden opgeleverd, is haast geboden om een dergelijke fout te herstellen. Zodra de nieuwe rol uit de machine komt brengen wij deze naar de juiste bestemming en leggen deze in de juiste ruimte. Eventueel worden we hierbij geholpen door een bijrijder.

De nieuwste telefoons/gadgets

Ook voor het vervoeren van telefoons en gadgets wordt DKX vaak ingezet. Onze auto’s kunnen namelijk verzegeld worden. Dit is vaak een verplichting in verband met de hoge waarde/diefstalgevoeligheid. Als het nog veiliger moet gaan we gerust met 2 chauffeurs tegelijk de weg op. Bovendien kan de klant onze auto’s volgen met Track & Trace zodat altijd duidelijk is waar de spullen zich bevinden. U kunt dus rekenen op 3 x veiligheid!

Dedicated transport
  • Binnen 30 minuten voor u op weg

(Gevaarlijke) stoffen

Het leveren van smaakstoffen/geurstoffen bij tekorten of een  fout tijdens het productieproces is ook iets waarvoor DKX vaak voor wordt ingezet. Ook wanneer het gaat ongevaarlijke stoffen kunnen wij deze vervoeren met onze ADR-auto’s.

Dakbedekkingsmaterialen

In geval van storm, reparaties of andere omstandigheden, moeten dakbedekkingsmaterialen vaak met spoed geleverd worden om verdere gevolgschade te voorkomen. DKX biedt daarom exclusieve en snelle koeriersdiensten.

Tijdschriften/kranten

Wij vervoeren regelmatig tijdschriften en kranten die voor een bepaalde tijd op de plaats van bestemming moeten zijn. Dit kan niet via gewone distributie aangezien ze direct na het drukken al in de auto moeten zijn om ze ’s morgens op tijd in de winkels etc. te krijgen.

Bouten, moeren, schroeven en andere bevestigingsmaterialen

Ook deze bevestigingsmaterialen moeten vaak zo snel mogelijk afgeleverd worden. Denk bijvoorbeeld aan een machine die stilstaat door het afbreken van een bout of een vliegveld dat zonder stroom zit en onderdelen nodig heeft. Elke minuut dat een apparaat of machine stilstaat kost geld. Vaak moet er ’s nachts worden doorgereden en overdag worden geslapen om de zending zo spoedig mogelijk op de plaats van bestemming te krijgen.

Merchandise (petten, shirts, cd’s) van artiesten

Wij hebben vele landen in Europa al voorzien van merchandise artikelen door extra merchandise artikelen aan te leveren aan touringcars die halverwege hun Europa-tour zijn.

koeriersdienst Engeland

Zendingen/onderdelen voor schepen

DKX wordt regelmatig gevraagd voor het aanleveren van zendingen aan cruiseschepen/vrachtschepen die maar een paar uur in een Nederlandse of Europese haven liggen. Vaak is er onderweg op zee iets kapot gegaan of ontbreekt er iets aan de voorraad op het schip. Zodra het schip aanmeert moet de zending/onderdeel het schip op om vertragingen te minimaliseren.

Plafondplaten en afval

Wij werken ook voor een producent van plafondplaten. Wij staan ’s morgens om 7 uur op locatie om de plafondplaten van de pallets te halen. Deze platen geven wij één voor één aan aan de monteurs die de platen meteen op hun plaats leggen. Vervolgens nemen wij de verpakking/pallets mee, en ook de rotzooi die monteurs op de voorgaande dagen hebben laten liggen. Op deze manier kan de bouw na het plaatsen van de platen direct schoon worden opgeleverd en hoeft er geen container te komen voor het afval van deze monteurs.

Testmateriaal

Van vele producten/materialen moet driemaal per jaar de kwaliteit getest worden in verband met wetgeving en kwaliteitseisen, zoals ISO-certificering. Dit geldt bijvoorbeeld voor vloeistoffen, gassen en beton.Deze testen vinden vaak plaats in de regio, maar van specifieke producten zijn maar enkele testcentra. Zo komen wij in Noord-Duitsland om karton te laten testen en in Zuid-Frankrijk om beton te laten testen. Om het testresultaat niet te beïnvloeden moeten deze spullen exclusief, en niet gecombineerd, naar de testcentra vervoerd worden. Ook  moeten deze vervolgens natuurlijk weer terug, samen met de testresultaten.

Hulp bij standbouw

Er hoeft geen monteur op pad om een stand op te bouwen. Wij halen de onderdelen voor u  op, rijden naar welke plaats dan ook in Europa, en bouwen daar de stand op. Dit kan eventueel met of zonder bijrijder(s) om assistentie te verlenen.

Als de beurs maar één of enkele dagen duurt, kan de chauffeur op locatie verblijven om daarna na de stand weer af te bouwen. Vaak is dit voordeliger dan nogmaals op en neer te rijden naar het beursgebouw. Ook kan de chauffeur dagelijks de stand wijzigen/controleren zodat de stand er de iedere dag weer tiptop bijstaat. Tussentijds kunnen er ter controle voor de opdrachtgever foto’s worden gemaakt zodat de opdrachtgever controle houdt op de stand.

Inhuizen/monteren van meubels

Onze chauffeurs, eventueel met bijrijder(s), kunnen helpen met het inhuizen/monteren van kantoormeubelen en andere meubelen.  Of dit nu op de 1e, 2e of 18e verdieping is: wij plaatsen de meubels waar de opdrachtgever het wil. Desgewenst monteren we alles en nemen de verpakking weer mee.

Wij zijn 24/7 bereikbaar en rijden altijd rechtstreeks en exclusief voor u. Benieuwd wat we voor u kunnen betekenen?

Ondersteuning van postbedrijven

Het distributienetwerk van met name nieuwe postbedrijven is vaak niet dekkend genoeg zodat wij wachten totdat de poststukken zijn gesorteerd en deze meteen na het sorteren wegbrengen naar de verzamellocatie waar de post wordt klaargemaakt voor de bezorgers. Daarnaast liggen de pieken van deze bedrijven op een paar uur per dag waarop ze capaciteit tekort komen. Wij kunnen dan bijspringen.

Overnemen van vervoer bij andere bedrijven

Bedrijven waar ze zelf auto’s hebben om te vervoeren hebben vaak te kampen met situaties zoals ziekte of vakantie van chauffeurs. Wij nemen dan het vervoer van hen over zodat hun klanten niet een dag langer hoeven te wachten op hun spullen.

Er kan door deze bedrijven ook gekozen worden voor een chauffeur van een uitzendbureau, maar veel opdrachtgevers hebben slechte ervaringen met uitzendbureaus. Uitzendbureaus zijn ook niet te bereiken voor 8 uur ’s morgens, terwijl het transport vaak veel vroeger al begint.

Hinlogics DKX