Met spoed een koerier nodig? 013 - 533 49 33 (24/7)

Voorbeelden van branches

In sommige branches komen spoedsituaties vaker voor, omdat anders bijvoorbeeld de productie stil komt te liggen en er grote verliezen geleden worden. Of omdat belangrijke documenten op tijd bij een vergadering aanwezig moeten zijn. De Kok Xpress kan in deze gevallen uiterst snel handelen. We schatten in wat de meest efficiënte reismethode en route is en zorgen ervoor dat we binnen een half uur op weg zijn naar de locatie.

Hinlogics DKX

Branches waarin speciaal vervoer nodig is:

Hieronder een aantal voorbeelden van branches waarvoor DKX zijn exclusieve koeriersdiensten veelvuldig inzet.

Aardolie- en gasindustrie

In de aardolie-industrie worden vaak vele duizenden liters olie per minuut verwerkt. Andere bedrijven zijn weer afhankelijk van aardolie voor de productie van bijvoorbeeld plastics, of voor de productie van bijvoorbeeld brandstoffen. Je kunt je voorstellen dat het grote gevolgen heeft wanneer een van de belangrijke schakels in deze industrie, bijvoorbeeld een boorplatform, stil komt te liggen doordat een onderdeel kapot is. In zo’n geval zijn de kosten vaak niet te overzien en telt dus elke minuut.

DKX kan in dit geval speciale koeriersdiensten uitvoeren. We gaan direct na de opdracht aan de slag. Onze chauffeurs worden meteen naar de locatie gestuurd en kunnen onderweg nog geïnformeerd worden over eventuele speciale wensen. Binnen de grenzen van de wet zorgen wij ervoor dat we zo snel mogelijk op locatie zijn, zodat de productie snel hervat kan worden en grote verliezen vermeden kunnen worden.

Staalindustrie

Voor de staalindustrie geldt hetzelfde als in de aardolie-industrie: de productie draait 24 uur per dag, 7 dagen per week en 365 dagen per jaar. Er spelen grote belangen bij het continu voorzetten van de productieprocessen. Mochten bepaalde processen stilvallen door een storing, dan is het zaak om zo snel mogelijk de juiste onderdelen of gereedschappen op locatie te hebben. DKX rijdt in zo’n geval exclusief voor de opdrachtgever en zorgt ervoor dat de benodigde materialen snel en accuraat worden afgeleverd. Onze chauffeur kan de materialen zelfs persoonlijk op locatie overhandigen.

Gereedschapsindustrie

Matrijzen en stempels die in fabrieken worden ingezet om grote aantallen producten te produceren, zijn vaak van grote waarde voor de fabrieken. Het zijn immers essentiële schakels in het productieproces. Hierbij gaat het meestal niet om spoedklussen, maar om klussen waarin de vervoerde materialen met speciale aandacht verzonden dienen te worden. Het mag natuurlijk niet gebeuren dat de kostbare matrijzen beschadigen. DKX verzorgt in zo’n geval exclusief vervoer. We hebben de materialen en de kennis in huis om kostbare materialen zorgvuldig te vervoeren. We zorgen ervoor dat de materialen professioneel worden vastgezet in het vervoersmiddel en passen het vervoer volledig aan de te vervoeren materialen aan.

Medische industrie

In de medische industrie zijn materialen vaak gevoelig, denk aan de apparatuur die in deze branche geproduceerd wordt. Bedrijven willen vaak dat de materialen exclusief vervoerd worden, en dat de materialen niet langs te veel handen gaan. DKX zorgt ervoor dat de spullen rechtstreeks en persoonlijk aan de juiste persoon worden overhandigd.

Televisie- en entertainmentbranche

In deze branche wordt er vaak op scherp van de snede gehandeld, we zeggen ook wel “vers van de pers”. In de praktijk betekent dat het dat televisie opnames die net gemaakt zijn over een uur uitgezonden dienen te worden. De uitzendlocatie is meestal in Hilversum. DKX zorgt ervoor dat de chauffeur al aanwezig is op de opnamelocatie. De chauffeur kan de opnames aannemen en rijdt vervolgens direct naar de uitzendlocatie om de opnames persoonlijk af te geven. Op deze manier kan de uitzending altijd op tijd beginnen. Indien nodig brengen onze chauffeurs ook met spoed apparatuur naar opnamelocaties zodat opnames vlekkeloos door kunnen gaan.

Koerier Luxemburg

Kunstbranche

Kunstgoederen zijn doorgaans erg delicaat en vereisen daarom vaak een speciale behandeling te krijgen, zoals extra voorzichtig vervoeren. Vaak zit er naast een geldwaarde ook een historische waarde aan kunst en zijn de belangen om de goederen zorgvuldig te vervoeren dan ook erg groot. Vaak wil de eigenaar, of een medewerker van een museum, van het kunstobject, meereizen met de kunstgoederen. Bij DKX is dat allemaal geen probleem, wij zorgen ervoor dat de goederen op de juiste wijze en zorgvuldig vervoerd worden. Bovendien kan de eigenaar of medewerker gewoon met onze chauffeur meerijden.

U zie het: er zijn talloze branches waarin “normale” vervoersoplossingen ontoereikend zijn. DKX levert daarom exclusief vervoer op maat. Het maakt niet uit wat de speciale wensen zijn, wij zorgen altijd voor een oplossing waarbij de goederen zorgvuldig en op de gewenste tijd op locatie worden afgegeven.