Met spoed een koerier nodig? 013 - 533 49 33 (24/7)

Koeriersbedrijf-kiezen

Het aanbod koeriersbedrijven is erg groot, hoe kiest u een koeriersbedrijf uit die uw zending veilig van A naar B brengt? Zonder beschadigingen en dat u weet waar uw zending is en wanneer deze wordt afgeleverd. Wij geven u een aantal tips zodat u de juiste keuze kunt maken.

8 tips om een koeriersbedrijf te kiezen:

  1. Licenties – juiste papieren
  2. Tracking – zending volgen
  3. Professionele uitstraling – visitekaartje van uw bedrijf
  4. Juiste middelen – specifieke vereisten voor uw zending
  5. Snel proces – facturatie bedrijf
  6. Eigen magazijn – zendingen beter controleren en beveiligen
  7. Netwerk – regionaal, nationaal of ook internationaal
  8. Klantenbeoordelingen

1.      Licenties

Een belangrijk onderdeel voor een koeriersbedrijf zijn de juiste papieren en ISO-normeringen. Bedrijven die actief zijn in het beroepsgoederenvervoer over de weg moeten in het bezit van een Eurovergunning zijn. Mocht een bedrijf zich op Nederlandse grond zich bezighouden met het vervoeren, inzamelen, handelen en/of bemiddelen van bedrijfsafvalstoffen dan moet dit bedrijf vermeld staan op de landelijke VIHB-lijst. Bekijk de vergunningen die er zijn voor wegvervoerders, het is mogelijk om deze aan te vragen bij NIWO.

2.      Tracking

Het is begrijpelijk dat u graag op de hoogte gehouden wilt worden van waar uw zending zich bevindt en of hij al is aangekomen op de plaats van bestemming. Het is altijd goed om te kiezen voor een koeriersbedrijf die bekend staat om zendingen op tijd af te leveren, maar het kan nooit kwaad om dit online zelf ook nog te kunnen controleren. Bij sommige bedrijven is het ook mogelijk om online meteen handtekeningen te krijgen op belangrijke documenten indien dat van toepassing is.

3.      Professionele uitstraling

Een koeriersbedrijf zorgt ervoor dat uw zending snel op de plaats van bestemming komt, maar een koerier is meer dan dat. De koerier heeft ook contact met de mensen op de bestemming, zoals klanten en valt dus ook onder de uitstraling en de reputatie van uw bedrijf. Oftewel de koerier is ook onderdeel van het visitekaartje. De uitstraling van het koeriersbedrijf is dus erg belangrijk.

4.      Juiste middelen

Ieder koeriersbedrijf heeft andere middelen, andere werknemers en andere expertises. Afhankelijk van uw zending kunt u kijken waar het bedrijf veel ervaring mee heeft, zoals bijvoorbeeld hele grote pakketten of wilt u juist iets gekoeld vervoeren of juist iets giftigs. Zorg ervoor dat het bedrijf deze speciale vereisten aankan voordat u de koerier inschakelt. Let daarbij ook op het wagenpark van het bedrijf, is deze groot genoeg en geschikt voor wat u wilt laten vervoeren.

5.      Snel proces

Een koerier dient ervoor dat het proces vergemakkelijkt wordt en versneld, anders kunt u de zending net zo goed zelf doen. Net zoals het kunnen volgen van uw zending is het belangrijk om van te voren erachter te komen hoe het bedrijf factureert. Als dat proces al ingewikkeld is, dan kan het zijn dat dat onderdeel al veel onnodige tijd kost. Dit kan de zending onnodig vertragen. Als de koeriersdienst moeilijk doet, kunt u beter voor een ander kiezen.

6.      Eigen magazijn

Heeft het koeriersbedrijf zijn eigen magazijn? Afhankelijk van uw zending is het fijn om te weten of het bedrijf een eigen magazijn heeft. Vaak betekent het hebben van een speciale magazijnruimte dat het bedrijf de zendingen beter kunnen controleren, net zoals de beveiliging hiervan.

7.      Netwerk

Mocht u twijfelen tussen een aantal koeriersbedrijven, dan adviseren wij ook om te kijken naar het netwerk van het koeriersbedrijf. Rijden ze bijvoorbeeld alleen regionaal, nationaal of ook internationaal? En hoe lang bestaat het bedrijf al?

8.      Klantenbeoordelingen

Zijn er klantenbeoordelingen te vinden op de site? Er kunnen altijd problemen voorkomen met de levering en dat kan ook komen door onvoorziene omstandigheden waar de koerier niets aan kan doen, zoals bijvoorbeeld de boot die niet naar Engeland vaart. Maar het is belangrijk dat het koeriersbedrijf vindingrijk is en de klant helpt door met een oplossing te komen en behulpzaam en beleefd blijft.

Ga natuurlijk ook uit van uw eigen instinct, klinkt het logisch wat het bedrijf zegt en lijkt de tijdsduur u reëel. Geven ze u garanties die betrouwbaar lijken en waar u iets mee kan? Heeft u er een goed gevoel bij? Dan heeft u uw koeriersbedrijf gevonden!