Met spoed een koerier nodig? 013 - 533 49 33 (24/7)

pakket inpakken

Bij DKX staat het vervoeren van zendingen naar het binnen- en buitenland centraal. Niets is ons te gek, van een brief tot een schilderij, tot scheepsonderdelen, DKX vervoert het voor u. Een van de grootste voordelen van DKX is dat wij alleen uw pakket vervoeren. Er zal hier met veel zorg mee worden omgegaan en uw zending zal onbeschadigd aankomen. Maar om er zelf ook voor te zorgen dat het pakket ongeschonden de eindbestemming bereikt, kunt u zelf correct het pakket inpakken. Daarom leggen we in deze blog uit hoe u uw pakket het beste kunt verpakken.

Golfkartonnen doos

Het doel van de verpakking is uiteraard het beschermen van de inhoud tijdens het vervoeren van het pakket. Het is dus een aanrader, indien het past, om producten in een goede, stevige doos te vervoeren. Bijvoorbeeld een doos van golfkarton. Deze bieden voldoende bescherming. Een aanrader is indien mogelijk, verschillende producten te wikkelen in bubbeltjesplastic en om meerdere producten in een doos te doen. Vul de lege ruimtes op met bijvoorbeeld vulmateriaal zoals piepschuim.

Verpakken van vloeistoffen

Als u wilt dat DKX vloeistoffen voor u vervoert, behoort dit ook zeker tot de mogelijkheden. Verpak de vloeistoffen eerst in een plastic zak als deze in een flacon of blik of soortgelijke verpakking zit. Zorg ervoor dat de zending met vloeistof goed is afgesloten. Zorg er daarnaast voor dat vette substanties, sterk geurende substanties of semi-vloeistoffen in vetvrij papier verpakt zijn en dat u deze zorgvuldig afsluit met sterke tape.

Gewicht

Let ook op het gewicht van de items. Het is aan te raden om een doos niet meer dan 30 kilo te laten wegen, zodat deze nog gemakkelijk is te tillen voor uzelf, de ontvanger en de koerier. Heeft u een groter of zwaarder pakket? Geen probleem. Ook daar weten we bij DKX wel raad mee. Let er bij het inladen van de doos op dat de zwaardere producten onderop gaan, zodat deze een ander item niet beschadigen.

Diensten van DKX

Zoals we al aangaven, staat alleen uw pakket centraal op moment van vervoeren. We vervoeren uw pakket met de grootste zorg en zullen er alles aan doen om het zonder schade op de eindbestemming te krijgen. Naast de maatregelen die u eventueel zelf kunt nemen om het pakket te beschermen, zijn wij ook in het bezit van het nodige beschermmateriaal, zoals bindmateriaal en dekens. Zodat het pakket goed vastgezet kan worden in het vervoersmiddel. Dus wilt u uw pakket snel én veilig op de eindbestemming krijgen? Bel dan DKX voor een vrijblijvende prijsopgave.