Met spoed een koerier nodig? 013 - 533 49 33 (24/7)

speciaal transport

Kunstliefhebbers staan erom bekend dat ze hun kunstbezittingen erg voorzichtig behandelen. Deze vaak delicate goederen moeten voorzichtig vervoerd worden, omdat ze over het algemeen veel geld waard zijn en met ook maar één kleine beschadiging zou de geldwaarde waarschijnlijk aanzienlijk dalen. Bovendien heeft kunst vaak een hoge historische en persoonlijke waarde waardoor liefhebbers van kunst vaak bij ons aankloppen voor een speciale kunstkoeriersdienst. Hieronder leest u hoe wij te werk gaan met speciaal kunstvervoer.

Beschermmateriaal: veilig transport voor elk kunstwerk

Wanneer (nieuwe) klanten ons benaderen met een verzoek voor speciaal kunstvervoer, dan willen we altijd eerst graag horen waar het om gaat: hoe groot zijn de kunstwerken? Waar moet het naartoe? Met of zonder spoed? Om welk soort materiaal gaat het? Hoe is het materiaal verpakt? Op basis hiervan kunnen we dan, net als bij onze normale koeriersdiensten, het (snel)transport inplannen en een chauffeur inplannen. Al onze chauffeurs hebben voldoende ervaring om kostbare/breekbare kunstmaterialen te laden en vervoeren. Vervolgens zullen we het nodige beschermmateriaal, zoals dekens en bindmateriaal, inladen zodat het kunstwerk goed vastgezet kan worden in het vervoersmiddel.

Mogelijkheid tot meerijden met de chauffeur

Voordat de chauffeur vertrekt met het kunstmateriaal kunnen er op verzoek foto’s gemaakt worden ter controle van de staat van het materiaal. Regelmatig komt het voor dat (een medewerker van) onze klant met de chauffeur wil meerijden om alles goed in de gaten te kunnen houden. Hier ziet u het alweer: kunstvervoer vereist een speciale aanpak volledig gebaseerd op de wensen van de klant. Het is immers hun kunstwerk, en wij begrijpen hun zorgen over het transport heel goed. Of het nu gaat om een klein schilderij of een groot standbeeld, samen met onze goed opgeleide en betrouwbare chauffeurs doen wij er alles aan om uw kunstwerk zo veilig mogelijk van A naar B te brengen.