Met spoed een koerier nodig? 013 - 533 49 33 (24/7)

Bijzondere ritjes koerier

Al vanaf dag een hebben wij met veel plezier mogen werken aan mooie opdrachten voor zeer uiteenlopende klanten. Hierbij hebben we veel verschillende objecten vervoerd, zoals beursmaterialen, belangrijke documenten, maar ook twee bakstenen en een urn.

2 bakstenen vervoeren naar Birmingham

De telefoon rinkelde ’s middags een paar keer en nadat we opnamen kregen we de vraag of we twee bakstenen wilde vervoeren naar Birmingham. Deze vraag krijgen we niet iedere dag, maar als koerier zijnde antwoordde we natuurlijk meteen ‘ja’. Nu was onze klant bezig met het realiseren van een compleet nieuwe woonwijk, maar er werd nog getwijfeld aan de kleur van de buitenmuren; gingen ze kiezen voor een donkerrode variant baksteen of viel de keuze op een iets lichtere tint rode baksteen…  Dit was een belangrijke keuze en de laatste keuze voordat ze verder konden met de bouw. Daarom reden wij nog diezelfde middag met twee bakstenen richting het Verenigd Koninkrijk zodat er de volgende morgen in de bouwvergadering een beslissing genomen kon worden voor de bouw van honderden huizen. De kosten voor deze opdracht liggen natuurlijk hoger dan een pakketbezorger die honderd bezorgingen op één dag doet maar wanneer je dit bedrag afweegt tegen de bouwkosten van dit huizenplan is dit zeer beperkt. En het belangrijkste: de bakstenen waren er heel en op tijd voor de vergadering.

Handtekening laten zetten in Roemenië

Een klant waar we al jaren zaken mee doen gaat een filiaal openen in Roemenië. Vele partijen in Nederland en Roemenië zijn de voorbereidingen aan het treffen, de Kamers van Koophandel in beide landen, notarissen, advocaten en diverse ambtenaren proberen alles in goede banen te leiden. Alles gaat voorspoedig totdat er wordt geconstateerd dat er een handtekening ontbreekt van de Roemeense notaris. Geen probleem zou je denken, aangetekend versturen en het document is binnen een week terug in Nederland. Maar deze tijd is er niet. Wanneer de opening van het filiaal volgens planning moet verlopen, en dat is noodzaak, moet het document met handtekening uiterlijk vrijdag terug in Nederland zijn. Voor uw beleving, het is nu donderdagmorgen 9:00 uur. De afstand is ruim 4.600 kilometer, zelfs wij kunnen dat over de weg niet halen binnen anderhalve dag. Maar DKX zou DKX niet zijn als we toch binnen enkele ogenblikken een oplossing hadden voor deze relatie. Rond het middaguur zat er iemand in het vliegtuig, een paar uur later reed er een Roemeense taxichauffeur van het vliegveld van Boekarest naar de Roemeense notaris. Na een hotelovernachting op het vliegveld werd er vrijdagmorgen terug gevlogen naar Amsterdam en later die vrijdagmiddag lag het afgetekende document terug op het bureau. Onze medewerker was een ervaring rijker maar nog veel belangrijker, onze klant was uiterst tevreden.

Urn uit Spanje

Als koerier krijgen we aanvragen voor verschillende grote objecten om te vervoeren. Zo groot dat we soms onze vrachtwagen in moeten zetten, maar soms ook dat we ze alleen in onze bijrijdersstoel kunnen vervoeren. Zo belde een potentiële opdrachtgever of we een urn konden gaan halen op Schiphol. De man van deze mevrouw was overleden in Spanje maar deze nabestaande had geen rijbewijs en kon dus zelf de urn niet ophalen op het vliegveld. Met de juiste documenten zijn wij vertrokken naar de speciale afdeling van de luchthaven en gaan een uur later inclusief urn terug naar de woonplaats van deze mevrouw. Met tranen in haar ogen bedankt ze onze chauffeur voor de zorgvuldige uitvoering van deze niet alledaagse transportopdracht.

Koerier nodig

Zoals u kunt lezen is er niets te gek voor ons als koerier om te vervoeren. Wij denken graag met u mee en helpen graag om uw opdrachten snel en op tijd te vervoeren, maar wel met de nodige zorg en aandacht. Heeft u ook iets wat u graag zou willen laten vervoeren maar twijfelt u hierover of u daarvoor bij ons aan het juiste adres bent? Neem contact met ons op door te bellen 013 – 533 49 33 of door een offerte aan te vragen en voor u het weet zijn we onderweg.